Kihívásos feladatok Montenegróban

Montenegro geocaching challanges

geocaching-gps-device.jpg

Nem átlagos feladatok. Tényleg csak az kezdjen neki, aki szerelmes Montenegróba, s a Facebook csoportunkban "Montenegró szakértője" címet szeretne szerezni. Nem kell minden feladatot teljesíteni, de legalább annyi kihívást kell véghezvinni, hogy az illető 1000 szakértői pontot gyűjtsön. Hangsúlyosan nem átlagos, nem tengerparti nyaralós turistáknak való feladatok, vigyázat!

  1. Kihívás neve: ÖSSZKOMPOLÁS
    Elérhető szakértői pontok száma: 60
    Az összes (jelenlegi tudomásunk szerint 6 db: Teodo, Igalo,Perast, Lepetane, Grbalj, Kamenari) Lepetane és Kamenari között közlekedő 6 komppal készíteni egy szelfit úgy, hogy a komp neve is látszódjon. Csak az számít teljesítettnek, ha mind a hattal elkészül a fotó (eltelt időszak nem számít). További infók a megadott linken: https://ilovemontenegro.blog.hu/2019/07/05/komp_757

  2. Kihívás neve: WACHHAUS NAP
    Elérhető szakértői pontok száma: 120
    A Tivatban található hat Wachhaust felkutatni egy nap alatt és szelfit készíteni a helyszínen. A hat objektum a következő: Tripoviči, Mažina, Nadkuk, Podkuk, Rurljina és Donja Lastva. Csak az számít teljesítettnek, ha mind a hat szelfi egy napon készül. További infók a megadott linken: https://ilovemontenegro.blog.hu/2019/07/19/wachhaus_seljanovo

  3. Kihívás neve: BUREK CHALLANGE
    Elérhető szakértői pontok száma: 30 + extra 5
    Kedves szakértő csoporttagunk tiszteletére e gasztronómiai kihívás során 6 különböző városban, faluban található pékség előtt kell készíteni egy szelfit burekkel, és a pékség cégtáblájával. Csak az számít teljesítettnek, ha legalább hat szelfi elkészül a szabályok szerint. Extra pont szerezhető azzal, ha a pékség eladója, pékje is hajlandó az üzlet előtt a burekkel a szelfin szerepelni.

  4. Kihívás neve: NO FIRE
    Elérhető szakértői pontok száma: 30 + extra 10
    A kihívás során három különböző város, falu tűzoltósága előtt, egy régebbi típusú tűzoltóautóval kell szelfit készíteni. Plusz pont szerezhető azáltal, ha egy tűzoltó is hajlandó a képen közösen szelfizni a tűzoltókocsival. Az elérhető plusz pont száma: 10.

  5. Kihívás neve: GYEREKKEL VAGYOK
    Elérhető szakértői pontok száma: 20 + extra 5
    A kihívás célja a strandok talajának bemutatása. A kihívást teljesítő szülő gyermekével nyaralásuk alatt legalább 7 városban, városrészben, faluban található strandot meglátogat és a strand talaját (a strand talajára jellemző homokot, kavicsot) a gyermek kezébe véve lefényképezi (a gyermeknek nem feltétlenül kell látszódnia, csak a kezének), és feltölti a kihíváshoz, megjelölve benne a strandok neveit, GPS koordinátáit. E kihívás gyermek nélkül nem teljesíthető. Extra pont szerezhető, ha a strandon talált kagylót, tenger kincseit legalább két helyen külön fotóval is megörökíti. Szerezhető extra pont: 5.

  6. Kihívás neve: EL CAMINO I.
    Elérhető szakértői pontok száma: 300 + extra 50
    Az életre szóló kihívás :) A kihívást nem kell egy nyaralás alatt teljesíteni, mivel az szinte lehetetlen. /KIDOLGOZÁS ALATT/

 

S Z A B Á L Y O K:

RÉSZTVEVŐK: A kihívásokban csak csoportunk tagjai vehetnék részt ahhoz, hogy a “Montenegró szakértő” pontok jóváírásra kerüljenek. Házaspárok párként vehetnek részt, pl. Kiss János és Kiss Jánosné néven, a szakértői listán együtt fognak szerepelni. Család tagjai nem egyenként, hanem összességében, egyként megjelölve vehetnek részt a versenyben, pl. Kiss család, ez esetben is azonban szükséges egy Facebook profil megadása, amivel részt vesznek (pl: Kiss János).

KIHÍVÁSOK LISTÁJA: A kihívások listája folyamatosan bővül. A kihívások teljesítői jelen dokumentum alá tölthetik fel szelfiket, vagy megküldhetik azt közvetlenül az adminok számára, megjelölve a kihívás nevét és adott esetben a különböző helységnevek megjelölését, GPS koordinátákkal.

MINŐSÉGI KÖVETELMÉNYEK: Teljesítésként csak olyan fotót tudunk elfogadni, mely jó minőségű, a kért kihívások egyértelműen látszódnak rajta. A fotókon látszódjon egy papírlapon a “Montenegró szerelmesei” felirat, vagy a csoport főképe kinyomtatva, vagy egyéb módon (pl. mobiltelefonról látszódva, kézben tartva). Utólag rászerkesztett feliratot nem fogadunk el. (A fotó elérhető innen: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2488425794541806&set=gm.2490034881216723&type=1&theater). Ha a felirat, vagy a főkép nem szerepel a kihívásos fotón, arra csak feleannyi pontszám adható, de ennek is feltétele, hogy legalább az egyik kihívásos fotón szerepeljen a felirat vagy a kép.

KIHÍVÁSOK ELFOGADÁSA: Hitelesítés után a kihívás teljesítője megkapja a jelzett szakértői pontokat, melyet az alábbi listában fogunk folyamatosan frissíteni. A hitelesítés során az adminok bírálják el a kihívás teljesítését, ha abban valami egyeztetésre van szükség, megkeresik privát levélben a beküldőt. A hitelesítés eredménye lehet a kihívás el nem fogadása és szakértői pontok adásának megtagadása is. A hitelesítés eredménye ellen további “fellebbezésnek” helye nincs. A kihívás teljesítése csak egészében fogadható el, részpontok nem adhatók. (Pl. 7-ből 6 teljesítése 0 pontot ér). A kihívás csak a kért fotók együttes, egyidejű feltöltésével elfogadható, kérjük részbeni teljesítést igazoló fotókat ne töltsetek fel.

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK: A kihívás teljesítése kizárólag 2019.07.21-ét követően elkészített fotókkal elfogadható. Csak csoporttagjaink vehetnek részt. Az adminok sincsenek kizárva a részvételből :), sőt a Montenegróban lakó tagjaink sem :).

MONTENEGRÓ SZAKÉRTŐI CÍM: A kihívások teljesítésének célja a Montenegrót szeretők elkötelezettségének növelése, a Montenegró szakértői cím megszerzése. Aki eléri az 1000 “Montenegrói szakértő” pontot, ajándékban részesül. Az 1000 pont megszerzésére nincs záró határidő. Montenegró szakértői címmel az rendelkezik, aki legalább 1000 pontot megszerez. A szakértői pontok gyűjtését folyamatosan vezetjük az alábbiakban megtalálható listában.

EXTRA PONTOK: Extra pontok akkor szerezhetők, ha legalább egyszer teljesül az adott kihívás során a speciális követelmény. Extra pont egyszeresen adható egy adott kihíváson belül.

ADATVÉDELEM: A fenti kihívások az adott személyhez köthetők a Montenegró szakértői pontok megszerzése miatt, abban önkéntesen vesztek részt, ezért a kihívásban való részvétellel elfogadjátok a fotók megjelenítésének és blogbejegyzésben (http://ilovemontenegro.hu) való felhasználhatóságának lehetőségét, és tudomásul vesztitek, hogy a csoport nyilvános jellege miatt a feltöltött fotók is nyilvánosan elérhetőek lesznek. Itt a Montenegró szerelmesei csoportban személyes adatokat (mint a Faceboon-on használt név) a “Montenegró szakértő” pontok vezetésén túl nem használunk fel, nem tároljuk.

Kérdéssel forduljatok nyugodtan az adminokhoz!

Kihívásra fel!

Facebook csoportunk:

https://www.facebook.com/groups/montenegroszerelmesei/

csoportkep.jpg