Csodák Montenegróban is vannak

Fox tales

rokakoma.jpg
Egy kisebb csodatörténet következik, aki nem hisz a csodákban, ne olvassa tovább. :) Szóval 4 nappal ezelőtt látogattuk meg a Kosmač erődöt, Budvától pár kilométerre, ahol egy magyarul beszélő montenegrói bácsival és egy rókával ajándékoztak meg minket az Égiek. (ld. korábbi bejegyzések között). A mai nap ránk írt a FB-on egy Sergey nevű emberke privát üzenetben, hogy megtalálta elveszett igazolványainkat. Azt sem tudtuk, hogy elvesztek.

Mint kiderült, a Kosmač erődnél esett ki János kabátjából egy adag igazolvány, amit az orosz emberke talált meg ma a fűben. A Facebookon keresett meg minket, és elmondta, hogyan tudunk találkozni. Más kérdés, hogy fél órát bolyongtunk Budva igencsak szűkös utcáin, míg végre egymásra találtunk, de a fő momentumot csak este, miután hazaértünk vettük észre. A fickó beceneve a Facebookon: Róka (Fox). Szóval az igazi róka 4 nappal ezelőtt már egy jel volt arra, hogy még dolgunk lesz a rókával. Összefoglalva: a János (akinek beceneve az elmúlt 26 évünk alatt: Róka), találkozott a Kosmač erődnél egy rókával, s az ott elveszett igazolványait egy Fox (Róka) nevű moszkvai illetőségű jótevő juttatta vissza nekünk. Mik ezek, ha nem jelek????
roka2_keret.jpg
Vajon mekkora volt az esélye, hogy Montenegróban, egy romos osztrák-magyar monarchiabeli erődnél egy orosz fiatalember megtalálja egy magyar turista igazolványait 4 napos eső után a fűben (nem elázva) és azt a Fb-on megkeresve, angolul kommunikálva juttatja vissza Budván, úgy hogy mindketten Róka becenevet viselnek ?????
Címkék: róka csoda Kosmač