Kasarna Milan Spasic u Radovicima, tvrđave Radiševic

"Titkos város" mellett "titkos erőd"

mappakep3.jpg

Tivathoz közeli látnivalót kerestünk. Újabb erődre, s egy korábbi jugoszláv kaszárnya romjaira találtunk a mi kis "Titkos városunk", Lustica Bay közvetlen közelében. A hely hivatalosan nem látogatható, ami minket nem tartott vissza a romok feltérképezésétől.

Nem könnyű hozzájutni a romterülethez, az ugyanis a Lustica Bay lakónegyedhez tartozó építési terület mellett, hivatalosan nem megközelíthető, susnyákos területen fekszik, ahogy az alábbi térképen megfigyelhető, a körülkerített építési anyagokat tároló területet megkerülve közelíthető meg. Ajánlatos hosszú nadrágban menni, elkerülni a lehetséges sérüléseket. A legnagyobb mozgástér a romos terület falain található, ezért nagyon elővigyázatosan közlekedjünk rajta.

terkep1.jpg

A terület bejárása közben lövedék hüvelyeket találtunk, valamint egy emberi kar méretű vastag állati csontot,  ki tudja, hogy kerülhetett oda. Az építési anyagokat védő biztonsági őrök nem voltak túl lelkesek a látogatásunk miatt, s bár az ő területükről nagyon könnyen megközelíthető lenne a romterület, azt természetesen nem engedik, így marad a susnyákos a bátrabbak számára.

Az alábbi videóban szerepelnek az ott készített fotók, melyek hűen visszaadják a hely hangulatát. Egy kirándulást számunkra mindenképpen megért, kalandos volt az is, hogy hogyan találjuk meg a területet, de sikerült.

Technikai információk: