A Krk, vagyis a DBM-241 hadihajó látványos pusztulása

angelika_gaal3.jpg

Nemrégiben egy újabb kincsre bukkantam Gaál Angelika jóvoltából. Felfigyeltem egy bejegyzésére, melyben leírta, hogy Montenegróban, Kumborral (Porto Novi) szemben, talán a 3. tengeralattjáró bázis után található a part szélén egy elhagyott, de még lövegekkel felszerelt katonai hadihajó, mely kétséget kizáróan bizonyítja, hogy azok azok, amiknek látszanak. Kíváncsi lettem, és szerencsére a fotókon, a hajó oldalán szereplő jelzés alapján sok információra találtam a pusztulásra ítélt hadihajóról, mely csendesen várja végzetét a montenegrói tengerparton.

Mint kiderült, a DBM-241 jelzőszámú hajó  a Silba-osztályba (másnéven Cetina-osztály) tartozó három hajó (Krk, Rab és Krka) egyike, amelyeket a jugoszláv (továbbiakban: JRM) és a horvát haditengerészet (HRM) számára építettek az 1980-as és 1990-es években. A hajókat a "Brodogradilište specijalnih objekata" hajógyárban építették Splitben, az utóbbi két hajó fegyverzet-konfigurációjának kis eltéréseivel.  Mire a horvát függetlenségi háború megkezdődött, az egyik hajó már a JRM-nél volt szolgálatban, míg a másik építése éppen befejeződött.

galvanek_laci_2017_2.jpg

A JRM szolgálatában lévõ hadihajót Montenegróba helyezték át, ahol az új Jugoszlávia FR haditengerészetének kötelékében állt, a másik két hajó Horvátországban szolgált. Az osztály első hajója leszerelésre került és tartalékállományban található a montenegrói Kotori-öbölben. (A másik két hajó még mindig aktív szolgálatot teljesít Horvátországban). Hát nem tudom, a mai haditengerészet tisztában van-e a Krk hajó szerkezeti állapotával, de nehéz elhinni, hogy tartalékállományban lévőként hogyan gondolhatják újra bevethetőként? Az alábbi videó a csatahajón készült (3:50-től 7:11-ig, az elején a tengeralattjáró bunkert látni benne), jelenlegi állapotát mutatva, a legénység szinte mindent otthagyott a hajón, mintha csak a nyolcadik utas alien robbant volna be a fedélzetre, mire mindenki fejvesztve menekült.

A hajó becsületes neve Krk (jelzése szerint DBM-241), valamikor 1986 és 1990 között volt a JRM-nél szolgálatban, lehet, hogy harminc éve várja újra bevetését a montenegrói partoknál? Hossza 49.69 méter, 32 fős legénységgel bírt korábban. A hajó két oldalra szerelt AK-230 CIWS-szel volt felfegyverkezve, a farnál egy 20 mm-es (0,79 hüvelyk) M-75 fegyverrel és egy négyszeres MTU-4 9K32M Strela-2M (SA-7b "Grál") rakétavetővel.

Képek a hajóbelsőből

A hajóbelső akár 152 különféle haditengerészeti akna, hat közepes tank, vagy 300 főnyi csapat teljes felszereléssel való elszállítására alkalmas, összesen 460 tonna rakománykapacitással.

angelika_gaal2.jpg

A publikációk és a hírek szerint a DBM-241-et 2005-ben még működőképesnek nyilvánították. Egy 2012 októberében megjelent cikk arról számolt be, hogy az egyiptomi haditengerészet egy évvel korábban megvásárolta a DBM-241-et. Bár az előleget kifizették, a cikk közzétételének időpontjáig a hajó hivatalos átadására nem került sor.*  2014 márciusától a montenegrói fegyveres erők hivatalos weboldala nem sorolja fel a DBM-241-et a flotta tagjaként.  A hajó jelenleg a Kotori-öbölben található, Đenovićivel szemben.

terkepen.jpg

A Krk egy szeretnivaló vasba öntött történelem, melyről érdemes lenne nem elfeledkezni.  Egy kirándulást ez a történet is megér, bár valószínűleg nem megengedett a hajóhoz való bejárás.

Képek a hajóbelsőből és a fedélzetről

Az alábbi térképen valószínűleg a 3-massal jelzett gyalogúton lehet megközelíteni, vagy a tengeralattjáró bejárótól a parti kitaposott úton, ahogy a videóból is látszik.

91268731_2960750680684955_9139480747059445760_n.jpg

Technikai információk: