120 éve gördült be az első vonat Herceg Noviba - Zelenikára

zelenika_railway_120years_2.jpg

120 éve, 1901. július 16-án délelőtt 11-kor érkezett meg az első vonat Herceg Noviba, Zelenikára. Ezen évforduló kapcsán Zelenikán ünnepélyesen emlékeztek meg egy műemléki vasúti kocsi kiállításával (ahol ezentúl egy jót ehetünk is) az első vonat Herceg Noviba való megérkezésének százhúsz éves évfordulójáról, ami egyben a vasúti forgalom Montenegróban való megteremtésének pillanatát is jelentette.

zelenika_railway_120years_4.jpg

Herceg Novi Közgyűlésének elnöke, Ivan Otović, aki hivatalosan is megnyitotta az emlékmű vagont, elmondta, hogy pontosan 120 évvel ezelőtt gördült be a városba az első ünnepélyesen feldíszített vonat magasrangú osztrák-magyar monarchia-beli tisztségviselőkkel, akiket a helyiek lelkesen fogadtak.

A vasút gazdasági és társadalmi fejlődést hozott a térségben, ösztönözte a turizmus fejlődését, és összekötötte Bokát Szarajevóval, Budapesttel, Béccsel és az akkori fejlett Európával.

------------------------------------------------

Korabeli képek az 1901. július 16-ai vasúti nyomvonal átadása kapcsán

_eljeznica-u-boki-1024x804.jpg

slavoluk-1024x777.jpg

izaslanstvo-1024x773.jpg

zelenika-1024x775.jpg

------------------------------------------------

Több mint 50 év telt el azóta, hogy az utolsó vonat elhagyta Bokát 1968-ban, s megnyitottak egy gyalogutat az alagúton keresztül. Az első vonat ideérkezésének 120. évfordulóján megnyitották a műemlékként felújított vagont. A Ciro nevű vasúti kocsi csaknem két évtizedig állt a romosodó, igaloi "Simo Milošević" Intézet előtt.

zelenika_railway_120years_1.jpg

------------------------------------------------

Ciro, a Vagon:

A vagon a két világháború között épült Ausztriában. 1960-ban teljes helyreállítást hajtottak végre rajta, és alkalmassá tették az osztrák vasutak rendszeres személyforgalmára. Ott közlekedett a múlt század nyolcvanas éveinek végéig, majd ezt követően a jugoszláv vasúttársasághoz érkezett. 1998-ig rendszeres forgalomban volt, és 2003-ban érkezett a montenegrói vasúthoz.

vagon_igalo.jpgA Vagon Igaloban várta jobb sorsát

2003 júniusának közepén a kocsit Podgoricából átvitték Bar kikötőjébe, ahol felrakták egy hajóra, amely Tivatba vitte, majd a kumbori katonai kikötőbe, az Adriai autópályán Igalo-ba szállították, a régi vasútállomás helyén, a "Dr Simo Milosevic" Intézet által használt területen helyezték el akkoriban.

------------------------------------------------

Zelenika volt annak a vasútnak a kiinduló állomása, amely összekötötte Herceg Novit Szarajevóval, de Titograddal is, tehát történelmi dimenzióval rendelkezik.

zelenika_railway_120years_3.jpg

Josip Weber, a vagon tulajdonosa a megnyitó során hangsúlyozta a Magyar család térségbeli fontosságát, ennek köszönhetően épült fel az első turisztikai célú szálloda Herceg Noviban, egy évvel a vasúti vonal megnyitása után.

zelenika_railway_120years_5.jpg

A hely, ahol a műemlék vagon ezentúl megtalálható, az egykori vasút végállomásától nem messze van, az egykori vasúti alagút környékén. Kellemes hangulatú vendéglátóhely került kialakításra mellette.

zelenika_railway_120years_6.jpg

Technikai információk: